• Internationale dienstverlening
  • Aangesloten bij EMCI
  • Keuringen voor verzekeringen

Uw boot laten taxeren

Laat uw boot verzekerings geldig taxeren door Boot-Check

Boot taxatie

Er zijn diverse redenen waarom het verstandig is om een objectieve boot taxatie uit te laten voeren. Aan de hand van de uitkomst van deze officiële taxatie weet u de exacte waarde van het schip. Voor bepaalde zaken is een taxatie zelfs verplicht. Denk daarbij aan een verzekering of financiering, waarbij de bank of verzekeringsmaatschappij de waarde van het schip op voorhand wil weten. Boot-Check is EMCI gecertificeerd in het uitvoeren van taxaties. Wanneer u de waardebepaling van een boot door Boot-Check laat uitvoeren, bent u zeker van een juist rapport.

Waarom een taxatie uit laten voeren?

Er zijn vele redenen waarom u de waarde van een boot wilt weten. Wellicht heeft u een boot op het oog en wilt u zeker zijn dat u niet voor de emotionele waarde van de verkoper betaalt, maar alleen voor de waarde van het vaartuig. Of als u wisselt van verzekering en uw nieuwe verzekering om een waardebepaling van uw boot vraagt.

01.

Vrijblijvende aanvraag

Via de website of ons telefoonnummer neemt u eenvoudig contact met ons op. Samen bekijken we uw vraag, de ligplaats van uw pleziervaartuig en inventariseren we eventuele aanvullende wensen.

02.

De taxatie

Zodra u akkoord geeft op de opdracht verzorgt Boot-Check de taxatie. Boot-Check is EMCI gecertificeerd in het uitvoeren van taxaties. Hierdoor kunt u zeker zijn van een juist rapport.

03.

Uw taxatierapport

Nadat de taxatie volledig en voltooid is maken wij een volledig verzekeringsgeldig taxatierapport op en sturen u dit toe.

Wat zijn de kosten van een boot taxatie?

Wanneer u uw boot wilt laten keuren voor een verzekeringsgeldige taxatie, bedragen de kosten tot en met 12 meter € 500,- euro. Voor een verzekeringsgeldige taxatie van uw boot of schip vanaf 13 meter is de prijs op aanvraag.

Neem vrijblijvend contact op Bekijk onze tarieven

Boot taxeren

Eenvoudig een professionele taxatie van uw vaartuig laten verzorgen door Boot-Check

Neem vrijblijvend contact op

Waarom een boot laten taxeren?

Uw boot laten taxeren voor de verzekering (7:960 BW)

Wanneer u onverhoopt beroep moet doen op de verzekering van uw boot, geeft het rust op voorhand te weten dat alles goed geregeld is. Een goede verzekering is daarbij uiteraard een belangrijke randvoorwaarde. Het is echter belangrijk te realiseren dat u zelf een groot aandeel heeft in de ‘doeltreffendheid’ van de verzekering. Wanneer u beroep moet doen op uw verzekering en u bent niet in het bezit van een taxatierapport, dan bepaalt de verzekering de dagwaarde. Dat kan financieel erg ongunstig uitpakken. Vooral vervelend wanneer u altijd het gevoel heeft gehad goed verzekerd te zijn geweest, maar de verzekering denkt daar (door het ontbreken van een taxatie door een deskundige) anders over. Bij Boot-Check kunt u een verzekeringsgeldige taxatie uit laten voeren. Ga bij het afsluiten van een verzekering voor uw vaartuig altijd uiterst secuur te werk. Vraag aan uw verzekering wat zij van u verwachten en wat u in ruil van hen kunt verwachten. Een goede verzekeraar zal een taxatie (nagenoeg) altijd aanhalen; de taxaties bij Boot-Check zijn verzekeringsgeldig maar, informeer bij uw verzekering altijd eerst naar de eisen die zij specifiek stellen aan een taxatie.

Boot taxeren ten bate van een financiering

Wanneer u een financiering wilt afsluiten voor uw boot, zal de door u uitgekozen geldverstrekker precies willen weten wat hij gaat financieren. Hiervoor vragen geldverstrekkers een zogenaamd taxatierapport waarin een beschrijving van het vaartuig gevonden kan worden, inclusief een overzicht van eventuele bijzonderheden ten aanzien van aanwezige installaties, de staat van de boot en eventueel (achterstallig) onderhoud et cetera. In het taxatierapport worden zowel de dagwaarde als de executiewaarde vastgesteld. Boot-Check is EMCI gecertificeerd in het opstellen van taxaties, waardoor onze rapporten door bijna alle geldverstrekkers worden geaccepteerd.

Meerdere eigenaren

Wilt u mede-eigenaar worden van een schip of juist uw deel verkopen? Dan is het goed om te weten wat de exacte waarde is van het vaartuig. Een onafhankelijke en professionele taxatie is daarvoor uiteraard de uitkomst. Boot-Check helpt u graag aan een professioneel en overzichtelijk taxatie rapport waardoor u de waarde van boot inzichtelijk wordt.

Scheiding

Wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd zal ook uw boot ‘verdeeld’ moeten worden bij een scheiding. Vaak betekent dit dat de boot in zijn geheel verkocht wordt of dat de ene partij de andere ‘uitkoopt’. Of u de boot nu verkoopt of uw ex-partner uit moet kopen, het is moeilijk om zelf de waarde van uw boot te bepalen - er moet immers met zeer veel zaken rekening gehouden worden om te komen tot een reële waardebepaling. Boot-Check voorziet in professionele, deskundige en onafhankelijke taxaties waardoor u een goed beeld krijgt over de exacte waarde van de boot.